• slayt
Muhtar adayımız Cengiz Kabaosmanla kısa röportaj

Yaklaşan yerel seçimlerde köyümüzü yönetmeye namzet Cengiz Kabaosman’a, seçilmesi halinde köyümüze hizmet olarak neler verebileceğini sorduk. Adayımız Sayın Kabaosman’ın verdiği en önemli mesaj, “Vekalet muhtarlığı değil, tüm köyün muhtarı olmak hedefimiz” oldu.

 

Köyün en büyük sorunun su sorunu olduğunu belirten adayımız, seçilmesi halinde ilk sırada köyün su sorunun halledilmesi olduğunu düşünüyor ve gerekli yazışmaları yaparak öncelikle tüm su altyapısının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Kabaosman’ın önümüzdeki 5 yıllık muhtarlık döneminde köyümüze yapmak istediği diğer projeleri aşağıdaki gibidir.

1- Köy ve yaylaya kamera sisteminin döşenmesi,

2- Yeni yapılan dernek binasının tadilatı ve masa, sandalye, mutfak ve ekipmanlarının alınması,

3- Mezarlığın tel örgüyle düzenlenmesi,

4- Yayladaki sulama suyu sıkıntısının giderilmesi. Bu sıkıntıyı tamamen muhtar maaşıyla, hiç kimseden para talep etmeden, aşağıdaki büyük göleti ıslah ederek, pompa yardımıyla bütün köylülerin bahçelerine sulama hattı çekerek halledeceğim.

5- “Bakımsızlıktan hiçbir armut ve ahlat ağacının meyvesi yok, tadını unuttuk.”
Köyümüz civarında bulunan meyve ağaçlarının budanması, aşılanması ve sahiplerinden izin alınarak yapılması.

6- Yapılacak bu işlerle ilgili hiçbir komşudan para talep edilmeyecek. Dernek başkanı ve yardımcılarıyla el ele verilerek hizmetle yapılacak ve muhtar maaşına kesinlikle dokunulmayacak.

 

Adayımız Kabaosman ayrıca şunları söyledi: “Şimdiye kadar baba mesleği esnaflık yaptım. Artık köyüme hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle muhtarlığa aday oldum. Köyümüzde arı yetiştiriciliği ve bal üretimi yapmayı planlıyorum. Bu nedenle köye yerleşmeyi planlıyorum. Köyümüzde herkesi arı yetiştiriciliği konusunda uzman arıcıdan kurs alarak arıcı yapmayı planlıyorum. İlk etapta köyde ve yaylada yaşayan her komşuma bir kovan arı vermeyi taahhüt ediyorum. Dilerse gelip Kayadibi’ndeki arılıkta arıcıdan ders alıp, daha sonra profesyonel bir şekilde arıcık yapabilir. Bu sezon arıların bakımı tamamıyla bana ait. Sezon sonu çıkan balı kovan sahibine vereceğime söz veriyorum.”

 

Editör olarak, yerel seçimlerde kendisine başarılar diliyoruz.

Hayırlısı kim ise o olsun inşallah.









Okunma Sayısı: 247


3.14.132.214








  Cengiz kabaosman

diğer muhtar adayı arkadaşlara sesleniyorrum niyetiniz köye hizmetse sizde maaşınızı köye harcayacağınıza söz verin eşit bir şekilde yarışalım

DİĞER HABERLER

Eğerli Alören Köyü Derneği

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top