• slayt
31 MART YEREL SEÇİM ANALİZi

2024 yılı yerel seçimleri 31 Mart Pazar günü yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Kızılcahamam İlçe Belediye Başkanımızı ve köy muhtarımızı demokratik bir ortamda seçtik. Hepsine de hayırlı olsun diyoruz.

 

Köy muhtarımızın, hizmet noktasında gerek büyükşehir, gerek ilçe belediyesi ile tümleşik çalışıp bir şekilde çalışıp, köye hizmet getirmesi gerekmektedir. Her bir aday da bu amaç doğrultusunda yola çıkmıştır.

 

Yapılan seçim sonucunda köylümüz Kazım Çetin (% 56.82) 150 oy alarak bayrak yarışını önde kapatmış ve 2029 yılına kadar bu görevi devralmıştır. Diğer adaylardan Salih Aktaş (% 24,62) 65 oy ve Cengiz Kabaosman da (% 6.06) 16 oy alarak seçimi tamamlamıştır. Ayrıca, % 1.14 oy geçersiz sayılmış, % 11.36 oranında seçmen gelmemiş ve toplamda % 87.50 katılım sağlanmıştır.

 

ALINAN OY YÜZDELERİ
Kazım Çetin 56,82 %
Salih Aktaş   24,62 %
Cengiz Kabaosman   6,06 %
Geçersiz oy   1,14 %
Gelmeyen kişi   11,36 %
Toplam kullanılan   87,50 %

 

Geldiğimiz noktada Kazım Çetin 5 yıl boyunca köyümüzün mülki amiri olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda ne yapıldığı veya ne yapılmadığından çok, bundan sonra köyümüz için ne yapılabileceğini düşünmemiz ve bunun bilincinde olmamız gerekmektedir. İhtiyar heyeti; gerek ilçe belediyesi, gerek büyükşehir belediyesi gibi ilgili tüm mercilerle iletişim halinde olup köyümüzün öncelikle SU meselesini çözmesi akabinde diğer eksiklerinin giderilmesi konusunda azami gayret göstermelidir.

 

Muhtarımız Kazım Çetin, seçim öncesi bildiriminde kendi ifadesiyle; “Köyümüzün sorunlarını biliyor ve çözümlerle geliyoruz. Daha huzurlu bir Eğerli Alören için oylarınıza talibim” demişti. Köylülerimizin büyük bir çoğunluğu bu sloganı kabullenip hep birlikte yetkiyi verdik.

 

Şimdi bize düşen sabırla hizmetleri beklemektir. Öncelikle suyumuzun azlığı, adil dağılımı, yeni stokların keşfedilmesi, atık suların değerlendirilmesi, atıl suların stoklanması hususunda azami gayretlerini bekliyoruz. Ayrıca, köyümüzün eksikleri bir tek sudan ibaret değildir. Heyeti ile yapacakları istişare sonucunda 5 yıl boyunca hizmetleri peyderpey bekliyoruz. Yapılan hizmetleri alkışlayacağız, yapılmayanları hatırlatacağız, yanlış gördüğümüzü de yapıcı şekilde eleştireceğiz. Ki köyümüz hizmetleri görsün. 5 yıl boyunca tüm hizmetlerin takipçisi olacağız.

 

Kendisine ve heyetine başarıla diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.









Okunma Sayısı: 96


3.16.147.124








DİĞER HABERLER

Eğerli Alören Köyü Derneği

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top